Ipari kivitel


A legzordabb környezeti hatásoknak is ellenáll.

A Winmate jól tudja, hogy partnerei számára a termékek ellenálló képessége, valamint a folyamatos és megbízható teljesítmény a legnagyobb kihívást jelentő környezetben is létfontosságú. Az ipari kivitelű tabletek, PDA-k és beépíthető PC-k növelik a működési hatékonyságot, a partner vállalatok munkafolyamatának szerves részeként megbízhatóan segítik az adatgyűjtést és a kommunikációt.

Egy flotta nyomon követése, egy bánya feltérképezése, vagy egy termelés egy olajfúró tornyon - a Winmate minden helyzetben kiállja a próbát. Egyedi ipari kivitel, különböző csatlakozási lehetőségek, többféle adatgyűjtő- és értékelő lehetőség közül választhatnak vállalati partner ügyfelek.

A Winmate ipari kivitelű mobil eszközeit úgy fejlesztik folyamatosan, hogy a legzordabb körülmények között is tökéletesen működjenek. Ennek érdekében minden terméket alaposan bevizsgálnak és tesztelnek. Kétféle tanúsítvány megléte a feltétele egy termék piacra kerülésének: Az IP tanúsítvány (Ingress Protection – Nemzetközi Védettség) és a United States Military Standard Environmental Engineering Considerations and Laboratory Tests Standard (MIL-STD) azaz az Egyesült Államok hadseregének szabványa. Ezek megléte biztosítja a Winmate ipari kivitelű eszközök hosszú távú működőképességét illetve hatékonyságát.

Ruggedness
Total Cost of Ownership (TCO)

Tulajdonlás teljes költsége - Total Cost of Ownership (TCO)

A hagyományos mobil eszközök alacsony kezdő költségük miatt vonzóbbnak tűnhetnek az ipari kivitelű termékeknél. De egy egyszerű számítás segítségével könnyen kiderülhet, hogy ha hozzáadjuk a bekerülési árához a termék teljes életútja alatt felmerülő egyéb költségeket, a végén sokkal drágábbak is lehetnek. Egy vállalat számítástechnika igényeinek figyelembevételével a termék teljes költsége (TCO) nem egyenlő a beszerzés költségével. Ennek részei a működési költség és a lehetséges meghibásodás költsége is.

Az olyan környezeti tényezők, mint például a nagymértékű közvetlen napsugárzás (amihez napfényben is jól olvasható, magas fényű kijelző szükséges), vagy használat nedves avagy kesztyűs kézzel (amihez beviteli gomb/billentyű szükséges), stb. mind-mind befolyásolják a teljes tulajdonlási költséget, illetve ipari környezetben az eszközök sérülésének is nagyobb a kockázata. Az amerikai VDC Kutatási Központ 2013-mas eredményei alapján az alábbi környezeti tényezők a leggyakoribbak a mobil eszközt felhasználók körében:

Total Cost of Ownership (TCO)

Durva környezeti hatásoknak kitett eszközöknél a legkülönbözőbb hardware és software problémák léphetnek fel, amik mind hatással vannak a TCO-ra. Okok és meghibásodások:

Total Cost of Ownership (TCO)
Total Cost of Ownership (TCO)

A hagyományos eszközök hibái akár több órás javítást is igényelhetnek. A javításhoz szükséges IT támogatás, diagnózis és idő felhasználása illetve átcsoportosítása olyan költség, ami a TCO részét képezi. Az üzleti folyamatok megszakadása szintén negatív hatással van a költségekre és a vállalat működésére. Ipari védettségű termékek gyártójaként a Winmate nagy hangsúlyt fektet a mobil eszközök ellenálló képességére. A TCO alacsony tartását, illetve a környezeti hatásokkal szembeni ellenállást szem előtt tartva, többek között az alábbi jellemzőket fejlesztette ki:

  • Magas fényű kijelző kültéri használatra
  • Nyomógomb vagy stylus adatbevitelhez kesztyűben
  • IP65-IP67 víz- és porállóság
  • Működési hőmérséklet akár -20 és +60 C fok között
  • MIL-STD-810F tanúsítvány alapján ütés és rázkódásálló illetve leejthető.

A Winmate ipari kivitelű eszközeinek használatával biztos lehet abban, hogy magas hozzáadott érték mellett, alacsony költségek terhelik.

Total Cost of Ownership (TCO)
MIL-STD

MIL-STD810F/G

Az Egyesült Államok Védelmi Hivatalának Szabványa a MIL-STD810. Olyan környezeti hatásoknak való megfelelést tartalmaz, mint például: alacsony nyomású környezetben való használat, alacsony illetve magas hőmérsékleten történő használat, illetve nagy hőmérsékletváltozás (működés vagy a raktározás ideje alatt); eső (nagy szél, illetve jeges eső is); páratartalom, sós köd a rozsdásodás tesztelésére; homok és por tesztelése; robbanékony környezet; szivárgás; gyorsulás; ütközés; rázkódás. A MIL-STD810 szabvány a biztosíték arra, hogy a Winmate termékei megbízhatóan és tartósan működnek a legnehezebb körülmények között is.

MIL-STD-810 Method 501.4Magas hőmérséklet
MIL-STD-810 Method 502.4Alacsony hőmérséklet
MIL-STD-810 Method 507.4Páratartalom
MIL-STD-810 Method 514.5Rázkódás
MIL-STD-810 Method 516.5Ütésállóság

MIL-STD461E/F

A MIL-STD461E/F, Az Egyesült Államok katonai szabványa, amely a berendezések elektromágneses kompatibilitásának tesztelését írja le. A MIL-STD461F konkrétan azokat a tesztelési előírásokat tartalmazza, melyekkel biztosítható, hogy a vizsgált rendszer elektromágneses kibocsátása (CE) és érzékenysége (CS), illetve elektromágneses sugárzása (RE) és érzékenysége (RS) megfeleljen az elektromágneses interferencia szabályainak.

MIL-STD-461 Method - CE101 / CE102Conducted Emissions
MIL-STD-461 Method - CS101 / CS106 / CS109 / CS114 / CS115 / CS116Conducted Susceptibility
MIL-STD-461 Method - RS101/RS103Radiated Susceptibility
MIL-STD-461 Method - RE101 / RE102Radiated Emissions

Bevizsgált modellek:
. CE102
. RE102

A Winmate ipari védettségű eszközei többféle IP szabványnak is megfelelnek. A por és vízálló kivitel valamint a MIL-STD katonai szabványoknak való bevizsgált megfelelősség alapján, a termékek rendkívül megbízhatóak, robusztus felépítésükkel ellenállóak rázkódás, leesés esetén is, valamint magas hőmérsékleten vagy korrozív körülmények között is.

IP tanúsítvány - Ingress Protection (IP)

Az IP védettség (International Protection Marking ) jelentése Nemzetközi Védettség Jelölés. Egy műszaki berendezés áramköreit védő tokozás (készülékház) környezeti behatások elleni védettségét jelzik vele. Az IP besorolást Magyarországon az MSZ EN 60529:2001 "Villamos gyártmányok burkolatai által nyújtott védettségi fokozatok (IP kód)" nemzetközileg az IEC 60529 szabvány írja le, amelyet gyakorlati tesztek alapján határoztak meg.

IP Első szám -
Szilárd anyagokkal szembeni védelem
0 Nincs védelem
1 Nagyméretű szilárd tárgyak ellen védett. (>50 mm)
2 Közepes méretű szilárd tárgyak ellen védett. (>12 mm)
3 Kisméretű szilárd tárgyak ellen védett. (>2,5 mm)
4 Apró méretű szilárd tárgyak ellen védett. (>1 mm)
5 Por ellen védett (nem károsító mértékű behatolás megengedett).
6 Teljes mértékben védett por ellen.
IP Második szám -
Vízzel szembeni védelem
0 Nincs védelem.
1 Függőlegesen cseppenő víz ellen védett (pl. kicsapódó víz).
2 Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 15 fokban)
3 Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 60 fokban)
4 Fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett).
5 Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett).
6 Erős vízsugár és vízbe merítés ellen védett (rövid ideig tartó merülés, nem károsító mértékű szivárgás megengedett).
7 Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)
8 Víz alatt folyamatosan használható (a gyártó által meghatározott, 1 és 3 méter közötti mélységben).

Winmate PDA RH

Copyright © 2016 WinMate Inc. · All Rights Reserved ·